Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
20.6.2005, Tomáš Svoboda, recenze
V oblasti klávesnic dochází k jakýmkoli změnám nabídky jen velmi pozvolna, poslední dobou se však začíná nenápadně prosazovat trend nízkoprofilových “slim“ klávesnic, které konstrukčně vycházejí z klávesnic používaných v noteboocích. Pokud vás zajímá, jaké mají výhody oproti klasickým “klavírům“, přečtěte si test jednoho z nejlevnějších zástupců této kategorie – klávesnice Genius KB-19e NB.
veedubjim | 15.8.200722:01
mám tuto klávesnici už asi tři roky, a popravdě lepší klávesnici sem v životě v ruce neměl. Narazil sem na tuhle diskuzi náhodou když sem hledal, jestli se dá ještě koupit, protože chci ještě jednu. tahle už je dost ­"jetá­" po těch letech :­-­) ale nestačim se divit, kolik špatnýho o ní teď čtu.
Trávim na pc dost hodin denně, hraju hry, hodně píšu, programuju,... a ve všem tahle klávesnice exceluje, opravdu lepší není!!! Na toto silně návykové rozložení se dá zvyknout velmi rychle, a na ten lehoučký, přesný a tichý stisk eště líp, nemám problém ani se šipkami, tečkou, či čímkoli jiným ­(při psaní se na klávesnici nedívám­). Už nemohu psát na kterékoli jiné klávesnici. Je to droga. O to hůř mi je ted když jsem zjistil že už se nevyrábí... můj život bez ní ztratil smysl
Odpovědět0  0
Woyta (14) | 22.8.200718:34
Ja ji vymenil za Logitech Ultra Flat a hned se mi pise lepe. Jen my chybi multimedialni klavesy ale uz jsem si zvyknul na zkratky. ­"a na ten lehoučký, přesný a tichý stisk­" Mluvime o stejne klavesnici? :­-­) Na nic takoveho si nepamatuju.
Odpovědět0  0
kaddel | 16.3.201019:11
ahoj chtel jsem se te zeptat kde si tu klavesnici KB­-19eNB sehnal a za kolik strasne se mi libi uz kvuli disagnu a kvuli tomu ze hodne pisu a verim ze je i ticha a hlavne jsem koukal ze do ni nepada zadny bordel diky karel
Odpovědět0  0
Woyta | 28.11.200620:58
Mam KB19e uz asi rok. Napred jsem me USB verzi ktera se projovala s chybami. Na reklamaci jsem se domluvil s prodejcem a vzal PS2 verzi protoze jsem chtel spoustet PC pomoci klavesnice a u stare MB jsem mel problem dostat se do biosu. Obcas mi sice vypadlo nejake pismenko ale to se uz casem a pouzivanim srovnalo. Klavesnice se potrebuje trochu propsat. Co se tyce one odolne barvy na otisky tak po roce pouzivani vidim pri urcitych uhlech kloem multimedialnich klaves ktere pouzivam, kolecko jineho odstinu barvy. neni to ale velky rozdil. Dodavam ze na klavesnici i hraju ­(A docela dost­) online Wolfenstain Enemy Territory. Jedine co obcas vadi je ze mezernik. Obcas mam problem na nekterych trickjumpech. Neni v nem takovy cit. Klavesy jsou nestandartne umistene ale jde o zvyk. Ted mam problem s beznimy klavesnicemi. :­-­) Podle toho co ctu to vypada ze usb verze ma nejake problemy s vlastnim radicem. Tekze to shrnu. Na hrani moc neni, pise se na ni prijemne, navstevnici zavidi a ja mam na stole misto pro velkou podlozku pod moji MX­-518. Ja jsem spokojen. Zbyva se jen naucit poradne psat. :­-)
Odpovědět0  0
alzbeta | 3.7.200611:10
Klávesnice Logitech je fakt hraozná,co jsou mi platná multimediální tlačítka když kašlou na Operu,Firefox a a podkuřují pouze Microsoftu.Pro jiné Os jsou nepoužitelné.Už ji nechci ani vidět.
Odpovědět0  0
Dox | 21.6.200512:58
Mám bezdrát verzi i s myškou... celkem sem si i zvyk o překlepech nevím. Myška je ale dost malá a problém je vyměňovat baterie...
Jinak bezdrát je supr, nej.
Jo a aorát se mi teď klávesnice zablokla odmítýá reagovat.... reklamace

Jinak bych znovu volil spíš tu deluxe verzi...
Odpovědět0  0
Patrik Chrz | 21.6.20057:54
V práci jsme měli podobnou, myslím, že to byl Umax. Děs a bída. Píšu deseti prsty, ale na tomhle se fakt nedalo. Měl jsem spoustu překlepů. Vyměnil jsem jí za obyčejnou Chicony ­(taková co se prodává asi za dvě stovky­). Nedá se to srovnávat.
Ale možná, když je někdo zvyklý pracovat na notebooku a jen občas pracuje na ­"velkém­" počítači, může se mu to hodit, že si ­"nekazí­" prstoklad.
Odpovědět0  0
Martin Štěpánek (439) | 21.6.20058:57
Dobry den,
osobne pouzivam prave Umax. Nevim, jak presne se ta klavesnice jmenuje, ale vybral jsem si ji pro maly zdvych klaves. Ve srovnani s klasickou klavesnici se na ni rychleji pise, coz je pro me smerodatne. Kdyz na to prijde, potrebuji denne napsat okolo 10­-15tis znaku. Ale je pravda, ze se najdou veci, ktere mi vadi, myslim konkretne absenci druhe Ctrl klavesy nebo maly prostor kolem sipek, ale to vadi hlavne pri hrach a pravda, ze jsem nehral uz pomerne dlouho. Kazdopadne s klasickou klavesnici nikdy nejsu tak rychlej, protoze klavesy jsou trochu dal a potrebuji vetsi zdvyh.
PS: neumim psat deseti, ale jenom sesti
Odpovědět0  0
adams | 22.6.200523:06
Jo šesti.. no mně se to zdálo nějaké poďobané. Já nedám dopustit na prachsprostou starou dobrou ergonomickou Chicony. Teď jsem si koupil druhou, dokud se to ještě dělá. To je snad jediné ergo s normálním rozložením kláves. Ale chybí mi na ní mm klávesy.
Odpovědět0  0
Draken | 20.6.200523:18
Mam tuhle klavesnici uz par mesicu. S chybami pri psani jsem se jiz setkal, ale nekladl jsem na ne extra velky duraz protoze se objevily nepravidelne a nikdy jsem presne nezaregistroval na kterych klavesach se mi to stalo. Jinak si nemuzu stezovat. Na rozlozeni klaves jsem si zvyknul po par dnech uplne spickove bez nejmensich problemu, ackoli kdyby byla klavesnice sirsi o ony tri centimetry, urcite bych se nezlobil. ;­) Kazdopadne jsem jiz mel moznost vyzkouset jine slim klavesnice a tuto bych si jiz asi neporidil... Uz setrim na UMAX Lumi EL715. ;)
Odpovědět0  0
Lockheart | 20.6.200518:18
Takhle klavesnice je FAKT HUMUS, momentálně ji používám pro zapisování dat do PDA, bohužel musim, protože je to jediná v okruhu s USB a koupit si novou se mi zatim nevyplatí. Na ty kurzorový klávesy ­(pocket exel, ne hry­) si fakt nezvyknete, docela často se mi stává, že místo šipky zmáčknu END a ta tečka to je učiněný peklo. Na víc blbě funguje ­"L­" a když musíte po padesátý za den opravovat slovo, protože jste dostatečně nestiskli klávesu... VOPRUZ. Osobně věci od Geniusu považuju za slušný výrobky vzhledem k ceně, ale tohle je fakt hnůj ­(ještě tak za 150Kč, ale 500­) Lockheart
Odpovědět0  0
zahno | 20.6.200515:24
Mam ji a jsem s ni kupodivu spokojeny. Je to asi v uziti ­- nejsem notoricky vymetac lanparty, na hry nemam cas, ale zato casto potrebuju u notebooku numericky blok. Po zjisteni, kolik muze stat samostatna numericka klavesnice, jsem zvolil tuhle, protoze je mala, tenka a da se pribalit do tasky k notebooku. Pismena pisou jak maji, rozlozeni je misty opravdu divoke, ale num. blok je v pohode a to je hlavni.
A kdyz necestuju, pouzivam ji jako servisni na testovani pocitacu...
Odpovědět0  0
omfg2 | 20.6.200514:27
Ja mam doma ten ­"klavir­" logitech a nemenil by som to za nic nasvete, co sa zivotnosti tyka, kvality a tlacidiel, co o genius sa neda povedat...

Som ju prenasal z lanparty na lanparty, po turnajoch kadejakych som behal, neustale s nou nieco robil, pouzivam ju uz cca 2 roky a neni to na nej vobec vidiet, spokojnost nadovsetko :­))
Odpovědět0  0
ShanDo (42) | 20.6.200514:36
moja rec ja mam tiez logitech a je super oproti predoslej KME ktora nebola zla ale logitech je super.
Samozrejme kolko ludi tolko chuti.
Odpovědět0  0
soundake (16) | 20.6.200513:28
A jak se na tom píše? Psát více než deset minut na notebooku je masochismus a hazardování se zdravotním pojištěním.
Odpovědět0  0
voskup (44) | 20.6.200513:26
Vyhodil jsem za tuhle klavesnici pet stovek, je to neskutecnej smejd, nereaguje na stisky klaves terror, neda se nani hrat ­(blblo tlacitko D­) a ani psat protoze proste musite do klaves co blbnou mackat hroznou silou, zkousel sem ji opravit ale bez uspechu takze uz lezi pul roku na smetisti!!!
Odpovědět0  0
potoo | 20.6.200514:21
JJ ... s koupí klávesnice od Geniusu sem už taky naletěl. Já za tu svojí ­(jiný model­) dal 1100 a je naprosto k ničemu. Krámy od tohodle výrobce už nechci v životě vidět ...
Odpovědět0  0
slls | 29.4.200717:37
Bohužel patřím mezi vás, t.j. nespokojený s Genius :­-­(, mám genius Slimstar PRO, klávesy nejsou vůbec ­"notebook like­", sice narozdíl od této recenzované fungujou, nevynechávaj, ale vržou a jdou někdy blbě stisknout ­(pokud ji zmáčknu na straně­), takže hraní s nima je hnus. Navíc známá chyba Slimstar PRO ­- nejde v DOS režimu, takže v případě potřeby si ani nezapnu nouzovej režim. ZÁVÉR: Nikdy víc Genius.
Odpovědět0  0
MarcelV | 9.12.201112:21
Ja mám myš genius za 250 už asi 4 roky a úplne v pohode funguje do teraz. klávesnica neviem ako je na tom s kvalitov, žiadnu som zatial od nich nemal, iba v práci ale tú mám asi len pár mesiacov a zatial bez problému
Odpovědět0  0
-=daQuirm=- (13) | 20.6.200513:11
pro me idealni mini klavesnici dela benq ­- mini buddy se menuje myslim je i s mysi priblizne za 6kill...nema sice num pad a obcas prekazi klaves fn...ale aspon nema problemy s nefunkcnosti jako genius...kdyz si na slim klavesnici clovek zvykne nerad se vraci...
Odpovědět0  0
enriqo74 | 20.6.200517:54
Ja mam tu najdrahsiu verziu ­(bezdrotovu spolu s myskou­) ­- BMW groupe designed ­- slim klavsy sú super a su velmi tiche. Je najlepsie co sa da teraz kupit ­(subjektivne­).
Odpovědět0  0
Mr. Tao | 23.6.200517:36
Tahle Benq klávesnice je vlastně ta samá, jakou používá Acer ve vyšších modelech svých notebooků ­(ta lehce zakřivená­) a píše se na ní skvěle. Škoda že neudělali i trochu větší model, kde s lepším přístupem k Home a End ­(tedy bez nutnosti Fn­) a s numpadem.
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.